Ευρειας κλιμακας πλατφορμα παροχης διαδραστικων υπηρεσιων ηλεκτρονικης προωθησης προϊοντων και ηλεκτρονικης καμπανιας με δυνατοτητα υποστηριξης μεγαλης ποικιλομορφιας εφαρμογων και υψηλη προσωποποιηση (personalization) του περιεχομενου

Το έργο iPromotion αποσκοπεί στην αξιοποίηση των ανερχόμενων τεχνολογιών Web3D για τους σκοπούς της προώθησης και διαφήμισης. Στα πλαίσια του έργου, οι διαθέσιμες τεχνολογίες ενσωματώνονται και αναπτύσσονται, με στόχο τη δημιουργία ενός τεχνολογικού υποβάθρου που θα επιτρέπει σε επιχειρήσεις και φορείς να προωθούν διαδικτυακά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τρισδιάστατης και διαδραστικής εικονικής πραγματικότητας.

Το βασικό πλεονέκτημα που παρέχουν οι σύγχρονες τεχνολογίες Web 3D είναι η δυνατότητα ενσωμάτωσης ολοκληρωμένων σκηνών εικονικής πραγματικότητας εντός οποιασδήποτε ιστοσελίδας, χωρίς απαιτήσεις για εγκατάσταση επιπλέον λογισμικού ή πρόσθετων στον περιηγητή του χρήστη. Στη σελίδα περιλαμβάνεται ένα Demo μεγάλης κλίμακας, με υψηλές υπολογιστικές απαιτήσεις αλλά και πλούσιο αισθητηριακό περιεχόμενο, καθώς και ένα Demo χαμηλών απαιτήσεων, που περιλαμβάνει μια -συγκριτικά- απλούστερη εμπειρία, η οποία μπορεί να λειτουργήσει χωρίς πρόβλημα σε μικρούς υπολογιστές αλλά και κινητές συσκευές.

Στα πλαίσια του έργου, το Εργαστήριο Πολυμέσων του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Κρήτης έχει αποκτήσει σημαντική τεχνογνωσία γύρω από τις τεχνολογίες Web 3D, κι έχει αναπτύξει συνεργασίες με ερευνητικούς κι επιχειρηματικούς φορείς, για την αξιοποίηση και διάδοση των τεχνολογιών αυτών. Επιπλέον, σε ερευνητικό επίπεδο, έχει συμβάλει στη διεύρυνση των σημερινών τεχνολογιών όσον αφορά την αποθήκευση, περιγραφή, ανάκτηση, μετάδοση και προστασία πληροφορίας εικονικής πραγματικότητας. Μια επισκόπηση των τεχνολογιών που αναπτύχθηκαν περιλαμβάνεται στην υποσελίδα των Ερευνητικών Πεδίων.